Csirkemájas, tojásos őzgerinc recept

Elkészítése:
A szalonnát és a hagymát felaprítjuk.
Az étolajon a hagymát és a szalonnát üvegesre pároljuk, ezután hozzáadjuk a megtisztított csirkemájat és borssal fűszerezzük.
fedő alatt puhára sütjük.
Ekkor hozzáadjuk a paprikakrémet és az ételízesítőt, majd kissé lepirítjuk. Amikor kihűlt felszeljük a májat.
A keményre főzött tojásokat apróbbra vágjuk, majd a petrezselyemzöldet is és a májhoz keverjük.
Egy őzgerinc formát alufóliával kibélelünk, étolajjal kikenjük és a tojásos-májas keveréket beleöntjük.
A nyers tojásokat a liszttel felverjük, egy kicsit megsózzuk és a májra öntjük.
A fólia lelógó széleit ráhajtjuk és 170 fokra melegített sütőben 25-30 alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »