Csirkemájas, tojásos őzgerinc recept
Elkészítése:
A szalonnát és a hagymát felaprítjuk.
Az étolajon a hagymát és a szalonnát üvegesre pároljuk, ezután hozzáadjuk a megtisztított csirkemájat és borssal fűszerezzük.
fedő alatt puhára sütjük.
Ekkor hozzáadjuk a paprikakrémet és az ételízesítőt, majd kissé lepirítjuk. Amikor kihűlt felszeljük a májat.
A keményre főzött tojásokat apróbbra vágjuk, majd a petrezselyemzöldet is és a májhoz keverjük.
Egy őzgerinc formát alufóliával kibélelünk, étolajjal kikenjük és a tojásos-májas keveréket beleöntjük.
A nyers tojásokat a liszttel felverjük, egy kicsit megsózzuk és a májra öntjük.
A fólia lelógó széleit ráhajtjuk és 170 fokra melegített sütőben 25-30 alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










