Csirkemájas, tojásos őzgerinc recept

Elkészítése:
A szalonnát és a hagymát felaprítjuk.
Az étolajon a hagymát és a szalonnát üvegesre pároljuk, ezután hozzáadjuk a megtisztított csirkemájat és borssal fűszerezzük.
fedő alatt puhára sütjük.
Ekkor hozzáadjuk a paprikakrémet és az ételízesítőt, majd kissé lepirítjuk. Amikor kihűlt felszeljük a májat.
A keményre főzött tojásokat apróbbra vágjuk, majd a petrezselyemzöldet is és a májhoz keverjük.
Egy őzgerinc formát alufóliával kibélelünk, étolajjal kikenjük és a tojásos-májas keveréket beleöntjük.
A nyers tojásokat a liszttel felverjük, egy kicsit megsózzuk és a májra öntjük.
A fólia lelógó széleit ráhajtjuk és 170 fokra melegített sütőben 25-30 alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »