Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemáj sült almával recept

Csirkemáj sült almával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemáj vagy pecsenye kacsamáj
    • étolaj
    • só, szárított rozmaring (elhagyható)
    • 4 db alma
    • 1 ek vaj
    • 1 gerezd fokhagyma (esetleg fokhagymapor)

    Elkészítése:

    A megsózott májat forró olajon (én olíva olajat használtam) megsütöttem, félretettem.

    A visszamaradt szaftos olajon (ha kevés, pótoljuk!) az ujjnyi széles karikára vágott (nem kell meghámozni) almaszeleteket szintén süssük meg, többször megforgatva. Ha kész, szintén tegyük félre a máj mellé.

    A serpenyőbe, a megmaradt szafthoz tegyünk még 1 ek vajat, a felaprított fokhagymát vagy 1 kk fokhagymaport, csipetnyi rozmaringot, majd öntsük fel fél dl vízzel, keverjük át és kész is vagyunk.

    Tálaljuk a sült májat és almát hasábburgonyával, kicsit meglocsolva a fokhagymás-rozmaringos öntettel.

    Jó étvágyat mindeninek!

    Tipp:

    Tényleg gyorsan elkészültem! Amíg a serpenyőben készült a máj, addig a sütőben egy tepsiben, zsiradék nélkül elkészült a boltban fagyasztottan vásárolt hasábkrumpli is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá