Csirkemáj sült almával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemáj vagy pecsenye kacsamáj
  • étolaj
  • só, szárított rozmaring (elhagyható)
  • 4 db alma
  • 1 ek vaj
  • 1 gerezd fokhagyma (esetleg fokhagymapor)

Elkészítése:

A megsózott májat forró olajon (én olíva olajat használtam) megsütöttem, félretettem.

A visszamaradt szaftos olajon (ha kevés, pótoljuk!) az ujjnyi széles karikára vágott (nem kell meghámozni) almaszeleteket szintén süssük meg, többször megforgatva. Ha kész, szintén tegyük félre a máj mellé.

A serpenyőbe, a megmaradt szafthoz tegyünk még 1 ek vajat, a felaprított fokhagymát vagy 1 kk fokhagymaport, csipetnyi rozmaringot, majd öntsük fel fél dl vízzel, keverjük át és kész is vagyunk.

Tálaljuk a sült májat és almát hasábburgonyával, kicsit meglocsolva a fokhagymás-rozmaringos öntettel.

Jó étvágyat mindeninek!

Tipp:

Tényleg gyorsan elkészültem! Amíg a serpenyőben készült a máj, addig a sütőben egy tepsiben, zsiradék nélkül elkészült a boltban fagyasztottan vásárolt hasábkrumpli is.