Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemáj rizottó recept

Csirkemáj rizottó
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:

    • 1 bögre rizs (3dl)
    • 1/2 kg csirkemáj
    • 15-20 dg gomba
    • 20 dkg zöldborsó
    • 1 szál sárgarépa felaprítva
    • olaj
    • vaj
    • vöröshagyma
    • petrezselyemzöld
    • őrölt bors
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A megmosott rizst kevés olajon megpirítottam,egy kis borsot, levesízesítőt szórtam rá,majd 2 bögre forró vízzel felengedtem, kevergettem.

    Fedőt tettem rá,majd előmelegített forró sütőben hagytam ,míg a rizs teljesen megduzzadt.(a sütőt kikapcsoltam.) Vajon a borsót, felaprított gombát,sárgarépát, petrezselyemzöldet megpároltam.

    Kevés olajon, az apróra vágott v.hagymát megdinszteltem, a feldarabolt májat rátettem, borsoztam, puhára sütöttem, a végén megsóztam. Mindezeket összekevertem.

    Tányérra szedtem,reszelt sajttal megszórtam és mikróban a sajtot ráolvasztottam

    Megjegyzés:

    Szoktam úgy is készíteni,hogy miután összekevertem az anyagokat, kivajazott hőálló tálba tettem felét,megszórtam sajttal ,majd rátettem a maradék anyagot és megszórtam sajttal.

    ütőben összemelegítettem.
    Az első variáció egyszerűbb és gyorsabb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek