Csirkemáj rizottó

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Csirkemáj rizottó

Hozzávalók:

  • 1 bögre rizs (3dl)
  • 1/2 kg csirkemáj
  • 15-20 dg gomba
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 szál sárgarépa felaprítva
  • olaj
  • vaj
  • vöröshagyma
  • petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A megmosott rizst kevés olajon megpirítottam, egy kis borsot, levesízesítőt szórtam rá, majd 2 bögre forró vízzel felengedtem, kevergettem.

Fedőt tettem rá, majd előmelegített forró sütőben hagytam, míg a rizs teljesen megduzzadt.(a sütőt kikapcsoltam.) Vajon a borsót, felaprított gombát, sárgarépát, petrezselyemzöldet megpároltam.

Kevés olajon, az apróra vágott v.hagymát megdinszteltem, a feldarabolt májat rátettem, borsoztam, puhára sütöttem, a végén megsóztam. Mindezeket összekevertem.

Tányérra szedtem,reszelt sajttal megszórtam és mikróban a sajtot ráolvasztottam