Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkefalatok tejszínes sajtszószban recept

Csirkefalatok tejszínes sajtszószban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 csirkemellfilé
    • 2 lila hagyma
    • 4 szál újhagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 mk frissen reszelt szerecsendió
    • 5 dkg vaj
    • 0,5 dl olívaolaj
    • 5 dl főzőtejszín
    • 15 dkg sajt, lehet többféle
    • frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    A sajtot lereszelem (finomabb, ha több fajtát használunk – én trappistát és saját készítésű ementálit használtam felesben).

    A húst csíkokra, a lila hagymát és az újhagymát vastagabb karikára vágom.

    A vajat és az olajat felforrósítom, rádobom a húst, sózom, borsozom, és fehéredésig pirítom.

    Hozzáadom a hagymákat, ráreszelem a szerecsendiót és a fokhagymát, beleöntöm a tejszínt, és felforralom.

    Ha forr, beleszórom a sajtokat, elkeverem, és addig forralom, amíg a sajt felolvad benne.

    Kifőtt tészta, vagy párolt rizs illik hozzá.

    A csirkefalatok tejszínes sajtszószban kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 177 kcal
    Fehérje: 15 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 12 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá