Csirkefalatok tejszínes sajtszószban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 2 lila hagyma
  • 4 szál újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 mk frissen reszelt szerecsendió
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 5 dl főzőtejszín
  • 15 dkg sajt, lehet többféle
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

A sajtot lereszelem (finomabb, ha több fajtát használunk – én trappistát és saját készítésű ementálit használtam felesben).

A húst csíkokra, a lila hagymát és az újhagymát vastagabb karikára vágom.

A vajat és az olajat felforrósítom, rádobom a húst, sózom, borsozom, és fehéredésig pirítom.

Hozzáadom a hagymákat, ráreszelem a szerecsendiót és a fokhagymát, beleöntöm a tejszínt, és felforralom.

Ha forr, beleszórom a sajtokat, elkeverem, és addig forralom, amíg a sajt felolvad benne.

Kifőtt tészta, vagy párolt rizs illik hozzá.