Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkedarabok gombás-lecsós szószban recept

Csirkedarabok gombás-lecsós szószban
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 csirkecomb
    • 2 vöröshagyma
    • 4 ek paradicsompüré (elhagyható)
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
    • 50 dkg gomba
    • 1 dl fehér száraz bor
    • 4 paprika
    • 4 paradicsom
    • 1 ek bazsalikom
    • 1 ek majoránna
    • 1 ek keményítő
    • ízlés szerint őrölt bors
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A csirkecombok bőrét lenyúzom, majd kicsontozom, és tojásnyi darabokra vágom.

    A kockára vágott vöröshagymát megdinsztelem a zsíron, majd rádobom a felszeletelt gombát, és addig pirítom, míg elfő a saját leve. Hozzáadom a paradicsompürét, és kicsit megpirítom. Fűszerezem borssal, bazsalikommal, majoránnával, majd felöntöm borral.

    Beleteszem a feldarabolt csirkehúst, sózom, és fedő alatt puhára főzöm. Néha megkeverem.
    A paradicsomról lehúzom a bőrét, és a paprikával együtt felaprítom, majd a húshoz adom, és 10 percig főzöm.

    A zúzott fokhagymára és keményítőre szedek a forró léből, simára keverem, majd visszaöntöm a húsra, elkeverem, megforralom, és tálalom.

    Galuska, vagy kifőtt tészta illik hozzá.

    A csirkedarabok gombás-lecsós szószban kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 86 kcal
    Fehérje: 12 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá