Csirkedarabok gombás-lecsós szószban

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 csirkecomb
  • 2 vöröshagyma
  • 4 ek paradicsompüré (elhagyható)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
  • 50 dkg gomba
  • 1 dl fehér száraz bor
  • 4 paprika
  • 4 paradicsom
  • 1 ek bazsalikom
  • 1 ek majoránna
  • 1 ek keményítő
  • ízlés szerint őrölt bors
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A csirkecombok bőrét lenyúzom, majd kicsontozom, és tojásnyi darabokra vágom.

A kockára vágott vöröshagymát megdinsztelem a zsíron, majd rádobom a felszeletelt gombát, és addig pirítom, míg elfő a saját leve. Hozzáadom a paradicsompürét, és kicsit megpirítom. Fűszerezem borssal, bazsalikommal, majoránnával, majd felöntöm borral.

Beleteszem a feldarabolt csirkehúst, sózom, és fedő alatt puhára főzöm. Néha megkeverem.
A paradicsomról lehúzom a bőrét, és a paprikával együtt felaprítom, majd a húshoz adom, és 10 percig főzöm.

A zúzott fokhagymára és keményítőre szedek a forró léből, simára keverem, majd visszaöntöm a húsra, elkeverem, megforralom, és tálalom.

Galuska, vagy kifőtt tészta illik hozzá.