Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkecurry csicseriborsóval recept

Csirkecurry csicseriborsóval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemell filé
    • 3 ek kókuszzsír
    • 25 dkg csicseriborsó konzerv
    • 2.5 dl csirke alaplé
    • 3 db hámozott konzervparadicsom
    • 1 nagy db vöröshagyma
    • 2 ek római kömény
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 3 cm gyömbér reszelve
    • 1 teáskanál currypor
    • 1 kk őrölt mustármag és koriandermag
    • 1 db chili (kisebb)aprítva
    • 1 gerezd fokhagyma zúzott
    • 0.5 csokor koriander, aprítva
    • 1 dl kókusztej
    • 1 ek garam masala
    • só (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A csirkemellet feldaraboljuk, a konzerv csicseriborsóról leöntjük a levét.

    A csirkemellet 1 kanál kókuszzsíron megpirítjuk, amíg szép aranybarna nem lesz, majd félretesszük.

    A maradék zsírt felolvasztjuk egy nagy serpenyőben, beletesszük a fűszereket (koriandermag, római kömény, mustármag, garam masala), majd kis lángon pár percig pirítjuk őket. Hozzáadjuk a kockázott hagymát, majd aranybarnára pirítjuk.

    Hozzáadjuk a fokhagymát, a curryport, a gyömbért, a felkockázott paradicsomot, a babérlevelet és a kimagozott, apróra vágott chillit, majd kis lángon sűrűre főzzük.

    10 perc után lassan felengedjük az alaplével, hozzáadjuk a kókusztejet, jól összekeverjük, majd kis lángon 12 percig főzzük. Hozzáadjuk a csirkét és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.

    Végül elkeverjük benne a csicseriborsót, megszórjuk koriander zölddel és a legvégén sózzuk, ha szükséges.

    Rizzsel, vagy naan kenyérrel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá