Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemellet feldaraboljuk, a konzerv csicseriborsóról leöntjük a levét.
A csirkemellet 1 kanál kókuszzsíron megpirítjuk, amíg szép aranybarna nem lesz, majd félretesszük.
A maradék zsírt felolvasztjuk egy nagy serpenyőben, beletesszük a fűszereket (koriandermag, római kömény, mustármag, garam masala), majd kis lángon pár percig pirítjuk őket. Hozzáadjuk a kockázott hagymát, majd aranybarnára pirítjuk.
Hozzáadjuk a fokhagymát, a curryport, a gyömbért, a felkockázott paradicsomot, a babérlevelet és a kimagozott, apróra vágott chillit, majd kis lángon sűrűre főzzük.
10 perc után lassan felengedjük az alaplével, hozzáadjuk a kókusztejet, jól összekeverjük, majd kis lángon 12 percig főzzük. Hozzáadjuk a csirkét és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
Végül elkeverjük benne a csicseriborsót, megszórjuk koriander zölddel és a legvégén sózzuk, ha szükséges.
Rizzsel, vagy naan kenyérrel tálaljuk.