Csirkecurry csicseriborsóval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Csirkecurry csicseriborsóval

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 3 ek kókuszzsír
  • 25 dkg csicseriborsó konzerv
  • 2.5 dl csirke alaplé
  • 3 db hámozott konzervparadicsom
  • 1 nagy db vöröshagyma
  • 2 ek római kömény
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 3 cm gyömbér reszelve
  • 1 teáskanál currypor
  • 1 kk őrölt mustármag és koriandermag
  • 1 db chili (kisebb)aprítva
  • 1 gerezd fokhagyma zúzott
  • 0.5 csokor koriander, aprítva
  • 1 dl kókusztej
  • 1 ek garam masala
  • só (ízlés szerint)

Elkészítése:

A csirkemellet feldaraboljuk, a konzerv csicseriborsóról leöntjük a levét.

A csirkemellet 1 kanál kókuszzsíron megpirítjuk, amíg szép aranybarna nem lesz, majd félretesszük.

A maradék zsírt felolvasztjuk egy nagy serpenyőben, beletesszük a fűszereket (koriandermag, római kömény, mustármag, garam masala), majd kis lángon pár percig pirítjuk őket. Hozzáadjuk a kockázott hagymát, majd aranybarnára pirítjuk.

Hozzáadjuk a fokhagymát, a curryport, a gyömbért, a felkockázott paradicsomot, a babérlevelet és a kimagozott, apróra vágott chillit, majd kis lángon sűrűre főzzük.

10 perc után lassan felengedjük az alaplével, hozzáadjuk a kókusztejet, jól összekeverjük, majd kis lángon 12 percig főzzük. Hozzáadjuk a csirkét és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.

Végül elkeverjük benne a csicseriborsót, megszórjuk koriander zölddel és a legvégén sózzuk, ha szükséges.

Rizzsel, vagy naan kenyérrel tálaljuk.