Csirkecombfilé citromos-zöldséges kuszkusszal recept

Hozzávalók:
Húshoz:
- 4 db csirkecomb filézve)
- kb 20 dkg liszt
- 2-3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors, szezámmag (elhagyható)
- olaj a sütéshez
Kuszkuszhoz:
- 1 bögre kuszkusz (mindegy hány dl, a lényeg, hogy ez legyen mérce a vízhez is)
- 1 bögre forró víz
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- só
- 1-2 evőkanál olívaolaj
- sárgarépa, koktélparadicsom, póréhagyma, petrezselyemzöldje. ( a zöldségek mennyisége ízlés dolga. Minél több van benne, annál jobb szerintem, kivéve a hagymát, a nagyon intenzív íze miatt)
Elkészítése:
A filézett csirkecombokat sózzuk, borsozzuk (esetleg enyhén kiklopfoljuk), majd a lisztbe, aztán pedig a felvert tojásba (én tettem bele szezámmagot, de elhagyható) forgatjuk.
Forró olajban megsütjük a combok mindkét oldalát.
Egy tálba beleöntjük a kuszkuszt, hozzáadjuk a forró vizet és lefedjük. Kb 10 perc alatt magába szívja a vizet és elkészül az alap kuszkusz. Ezután megsózzuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a citrom reszelt héját, fél citrom levét és mindezt összekeverjük.
A répát lereszeljük, a paradicsomot félbevágjuk, a póréhagymát felkarikázzuk, a petrezselymet felaprítjuk és mindezt belekeverjük a már ízesített kuszkuszba.
Higgyétek el, isteni lesz a “párizsiasan” elkészített csirkecombhoz!
Tipp:
Víz helyett felhasználhatunk akár húslevest, pörköltlevet a kuszkusz elkészítéséhez. Csak még finomabb lesz! Nyers zöldségek helyett tehetünk bele a levesben főtt zöldségeket. Sőt akár édesen is készíthetjük a kuszkuszt, desszertnek…de az már egy másik recept lesz…Jó étvágyat mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »