Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkecombfilé citromos-zöldséges kuszkusszal recept

Csirkecombfilé citromos-zöldséges kuszkusszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Húshoz:

    • 4 db csirkecomb filézve)
    • kb 20 dkg liszt
    • 2-3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, bors, szezámmag (elhagyható)
    • olaj a sütéshez

    Kuszkuszhoz:

    • 1 bögre kuszkusz (mindegy hány dl, a lényeg, hogy ez legyen mérce a vízhez is)
    • 1 bögre forró víz
    • 1 citrom reszelt héja
    • fél citrom leve
    • 1-2 evőkanál olívaolaj
    • sárgarépa, koktélparadicsom, póréhagyma, petrezselyemzöldje. ( a zöldségek mennyisége ízlés dolga. Minél több van benne, annál jobb szerintem, kivéve a hagymát, a nagyon intenzív íze miatt)

    Elkészítése:

    A filézett csirkecombokat sózzuk, borsozzuk (esetleg enyhén kiklopfoljuk), majd a lisztbe, aztán pedig a felvert tojásba (én tettem bele szezámmagot, de elhagyható) forgatjuk.

    Forró olajban megsütjük a combok mindkét oldalát.

    Egy tálba beleöntjük a kuszkuszt, hozzáadjuk a forró vizet és lefedjük. Kb 10 perc alatt magába szívja a vizet és elkészül az alap kuszkusz. Ezután megsózzuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a citrom reszelt héját, fél citrom levét és mindezt összekeverjük.

    A répát lereszeljük, a paradicsomot félbevágjuk, a póréhagymát felkarikázzuk, a petrezselymet felaprítjuk és mindezt belekeverjük a már ízesített kuszkuszba.

    Higgyétek el, isteni lesz a “párizsiasan” elkészített csirkecombhoz!

    Tipp:

    Víz helyett felhasználhatunk akár húslevest, pörköltlevet a kuszkusz elkészítéséhez. Csak még finomabb lesz! Nyers zöldségek helyett tehetünk bele a levesben főtt zöldségeket. Sőt akár édesen is készíthetjük a kuszkuszt, desszertnek…de az már egy másik recept lesz…Jó étvágyat mindenkinek!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá