Csirkecombfilé citromos-zöldséges kuszkusszal recept
Hozzávalók:
Húshoz:
- 4 db csirkecomb filézve)
- kb 20 dkg liszt
- 2-3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só, bors, szezámmag (elhagyható)
- olaj a sütéshez
Kuszkuszhoz:
- 1 bögre kuszkusz (mindegy hány dl, a lényeg, hogy ez legyen mérce a vízhez is)
- 1 bögre forró víz
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- só
- 1-2 evőkanál olívaolaj
- sárgarépa, koktélparadicsom, póréhagyma, petrezselyemzöldje. ( a zöldségek mennyisége ízlés dolga. Minél több van benne, annál jobb szerintem, kivéve a hagymát, a nagyon intenzív íze miatt)
Elkészítése:
A filézett csirkecombokat sózzuk, borsozzuk (esetleg enyhén kiklopfoljuk), majd a lisztbe, aztán pedig a felvert tojásba (én tettem bele szezámmagot, de elhagyható) forgatjuk.
Forró olajban megsütjük a combok mindkét oldalát.
Egy tálba beleöntjük a kuszkuszt, hozzáadjuk a forró vizet és lefedjük. Kb 10 perc alatt magába szívja a vizet és elkészül az alap kuszkusz. Ezután megsózzuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a citrom reszelt héját, fél citrom levét és mindezt összekeverjük.
A répát lereszeljük, a paradicsomot félbevágjuk, a póréhagymát felkarikázzuk, a petrezselymet felaprítjuk és mindezt belekeverjük a már ízesített kuszkuszba.
Higgyétek el, isteni lesz a “párizsiasan” elkészített csirkecombhoz!
Tipp:
Víz helyett felhasználhatunk akár húslevest, pörköltlevet a kuszkusz elkészítéséhez. Csak még finomabb lesz! Nyers zöldségek helyett tehetünk bele a levesben főtt zöldségeket. Sőt akár édesen is készíthetjük a kuszkuszt, desszertnek…de az már egy másik recept lesz…Jó étvágyat mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »










