Csirkecombfilé citromos-zöldséges kuszkusszal recept

Hozzávalók:
Húshoz:
- 4 db csirkecomb filézve)
- kb 20 dkg liszt
- 2-3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors, szezámmag (elhagyható)
- olaj a sütéshez
Kuszkuszhoz:
- 1 bögre kuszkusz (mindegy hány dl, a lényeg, hogy ez legyen mérce a vízhez is)
- 1 bögre forró víz
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- só
- 1-2 evőkanál olívaolaj
- sárgarépa, koktélparadicsom, póréhagyma, petrezselyemzöldje. ( a zöldségek mennyisége ízlés dolga. Minél több van benne, annál jobb szerintem, kivéve a hagymát, a nagyon intenzív íze miatt)
Elkészítése:
A filézett csirkecombokat sózzuk, borsozzuk (esetleg enyhén kiklopfoljuk), majd a lisztbe, aztán pedig a felvert tojásba (én tettem bele szezámmagot, de elhagyható) forgatjuk.
Forró olajban megsütjük a combok mindkét oldalát.
Egy tálba beleöntjük a kuszkuszt, hozzáadjuk a forró vizet és lefedjük. Kb 10 perc alatt magába szívja a vizet és elkészül az alap kuszkusz. Ezután megsózzuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a citrom reszelt héját, fél citrom levét és mindezt összekeverjük.
A répát lereszeljük, a paradicsomot félbevágjuk, a póréhagymát felkarikázzuk, a petrezselymet felaprítjuk és mindezt belekeverjük a már ízesített kuszkuszba.
Higgyétek el, isteni lesz a “párizsiasan” elkészített csirkecombhoz!
Tipp:
Víz helyett felhasználhatunk akár húslevest, pörköltlevet a kuszkusz elkészítéséhez. Csak még finomabb lesz! Nyers zöldségek helyett tehetünk bele a levesben főtt zöldségeket. Sőt akár édesen is készíthetjük a kuszkuszt, desszertnek…de az már egy másik recept lesz…Jó étvágyat mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »