Csirkecombfilé citromos-zöldséges kuszkusszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Húshoz:

  • 4 db csirkecomb filézve)
  • kb 20 dkg liszt
  • 2-3 tojás
  • só, bors, szezámmag (elhagyható)
  • olaj a sütéshez

Kuszkuszhoz:

  • 1 bögre kuszkusz (mindegy hány dl, a lényeg, hogy ez legyen mérce a vízhez is)
  • 1 bögre forró víz
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • sárgarépa, koktélparadicsom, póréhagyma, petrezselyemzöldje. ( a zöldségek mennyisége ízlés dolga. Minél több van benne, annál jobb szerintem, kivéve a hagymát, a nagyon intenzív íze miatt)

Elkészítése:

A filézett csirkecombokat sózzuk, borsozzuk (esetleg enyhén kiklopfoljuk), majd a lisztbe, aztán pedig a felvert tojásba (én tettem bele szezámmagot, de elhagyható) forgatjuk.

Forró olajban megsütjük a combok mindkét oldalát.

Egy tálba beleöntjük a kuszkuszt, hozzáadjuk a forró vizet és lefedjük. Kb 10 perc alatt magába szívja a vizet és elkészül az alap kuszkusz. Ezután megsózzuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a citrom reszelt héját, fél citrom levét és mindezt összekeverjük.

A répát lereszeljük, a paradicsomot félbevágjuk, a póréhagymát felkarikázzuk, a petrezselymet felaprítjuk és mindezt belekeverjük a már ízesített kuszkuszba.

Higgyétek el, isteni lesz a “párizsiasan” elkészített csirkecombhoz!

Tipp:

Víz helyett felhasználhatunk akár húslevest, pörköltlevet a kuszkusz elkészítéséhez. Csak még finomabb lesz! Nyers zöldségek helyett tehetünk bele a levesben főtt zöldségeket. Sőt akár édesen is készíthetjük a kuszkuszt, desszertnek…de az már egy másik recept lesz…Jó étvágyat mindenkinek!