Csirkecomb zöldségágyon recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb
- 2 fej vöröshagyma
- 4 nagyobb szál sárgarépa
- 7 burgonya
- 10 gerezd fokhagyma
- 2-3 ek zsír (a tepsibe)
- 1 dl víz
- só, bors, kakukkfű, bazsalikom, rozmaring, pirospaprika ízlés szerint
Elkészítése:
A meghámozott és megmosott répat kisebb csíkokra vágjuk, a burgonyát vékonyabb karikákra szeljük. A hagymát felkarikázzuk.
A 10*16 cm-es tepsit kikenjük zsírral, beletesszük a répát, a megtisztított fokhagymával tűzdelt, ízlés szereint fűszerezett húst, a burgonyát, végül a hagymával megszórjuk, majd ezt szintén ízlés szerint fűszerezzük.
1 dl vizet aláöntünk, majd alufóliával befedjük. 180 fokon, fólia alatt 35 percig sütjük (ha a répa megpuhul akkor vesszük le a fóliát), majd ezután még kb 25 percig pirítjuk fólia nélkül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









