Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkecomb sósperec bundában recept

Csirkecomb sósperec bundában
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 db csirke felső comb vagy mell
    • 15 dkg sós perec
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • némi liszt
    • kevés olaj

    A mártáshoz:

    • 2 ek mustár (legjobb ha magos)
    • 3 ek méz,
    • némi tárkonyecet és balzsamecet

    Elkészítése:

    A húsokat (bőre nélkül!) előző este fokhagymás tejben áztattam. Másnap csak megtörölgettem papírtörlővel és már lehetett is bundázni. Liszt, tojás illetve az aprítóval összedarabolt sósperec került rá. (ha nincs aprítónk, lehet zacskóba is tölteni és húsklopfolóval összelapítani)

    Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és már mehet is bele a bundázott csirke. Egy kicsit meg kell locsolgatni olíva olajjal. Előmelegített sütőben 30-40 percig süssük.

    A mártást egyszerűen összekeverjük és a hús mellé adjuk. Tálalhatjuk rösztivel, burgonyapürével vagy egyszerűen salátával is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá