Csirkecomb sósperec bundában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 db csirke felső comb vagy mell
  • 15 dkg sós perec
  • 2 tojás
  • némi liszt
  • kevés olaj

A mártáshoz:

  • 2 ek mustár (legjobb ha magos)
  • 3 ek méz,
  • némi tárkonyecet és balzsamecet

Elkészítése:

A húsokat (bőre nélkül!) előző este fokhagymás tejben áztattam. Másnap csak megtörölgettem papírtörlővel és már lehetett is bundázni. Liszt, tojás illetve az aprítóval összedarabolt sósperec került rá. (ha nincs aprítónk, lehet zacskóba is tölteni és húsklopfolóval összelapítani)

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és már mehet is bele a bundázott csirke. Egy kicsit meg kell locsolgatni olíva olajjal. Előmelegített sütőben 30-40 percig süssük.

A mártást egyszerűen összekeverjük és a hús mellé adjuk. Tálalhatjuk rösztivel, burgonyapürével vagy egyszerűen salátával is.