Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vagdalt tyúkmell recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • egy 1 kg-os tyúkmell
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 petrezselyemgyökér
    • 1 darabka zeller
    • 1 kis fej reszelt vöröshagyma
    • a hagyma pirításához 1 kiskanál olaj
    • 1 tejben megáztatott zsemle
    • 1 nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg vaj
    • őrölt bors

    Elkészítés:
    A csontról a bőrt és a húst lefejtjük. A húst megdaráljuk, és beletesszük a megreszelt zöldséget, az olajon pirított hagymát, a kifacsart és megdarált zsemlét, a tojást, a sót és a borsot. A masszából két hosszúkás cipót gyúrunk, a mellcsontra kétfelől ráfektetjük, a lefejtett bőrrel beborítjuk, és zsineggel átkötjük. A vajban, egy kevés vízzel puhára pároljuk, majd a sütőben, a levével öntözgetve, szépen megpirítjuk a bőrét. Tálalás előtt a zsineget leszedjük, és a felszeletelt fasírtot a mellcsontra visszarakva, egészben tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá