Vagdalt tyúkmell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • egy 1 kg-os tyúkmell
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 darabka zeller
  • 1 kis fej reszelt vöröshagyma
  • a hagyma pirításához 1 kiskanál olaj
  • 1 tejben megáztatott zsemle
  • 1 nyers tojás
  • 5 dkg vaj
  • őrölt bors

Elkészítés:
A csontról a bőrt és a húst lefejtjük. A húst megdaráljuk, és beletesszük a megreszelt zöldséget, az olajon pirított hagymát, a kifacsart és megdarált zsemlét, a tojást, a sót és a borsot. A masszából két hosszúkás cipót gyúrunk, a mellcsontra kétfelől ráfektetjük, a lefejtett bőrrel beborítjuk, és zsineggel átkötjük. A vajban, egy kevés vízzel puhára pároljuk, majd a sütőben, a levével öntözgetve, szépen megpirítjuk a bőrét. Tálalás előtt a zsineget leszedjük, és a felszeletelt fasírtot a mellcsontra visszarakva, egészben tálaljuk.