Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös gombás csirkenyak recept

Tejfölös gombás csirkenyak
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkenyak
    • fél kg gomba
    • 2 közepes vörös hagyma
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 2 dl tejföl
    • 1 teáskanál liszt
    • só, bors,majoránna fűszerpaprika, pici delikát ha nem elég ízes.
    • zsiradék
    • 1 cs tészta

    A csirkenyakat megtisztítom, feldarabolom, jól megmosom. A hagymát apróra vágom és üvegesre párolom a zsiradékon, meg szórom a paprikával elkeverem és hozzá adom a nyakat.

    Pár percig kevergetem, majd sózom, borsozom és legalább fél órát főzöm fedő alatt, ha kell öntök alá egy kevés vizet. Közben a paprikát, paradicsomot és a gombár összevágom.

    Amikor a nyak már kezd puhulni, ráteszem a paprikát, paradicsomot, ízesítem majorannával, majd kb 10 perc elteltével jöhet rá a gomba is. Ezzel is főzöm kb 10 percet majd a tejfölt kikeverem a liszttel, és a pörkölthöz adom, újabb 10-15 perc főzés után még után ízesítem ha kell.

    Kifőtt tésztával tálalom, de lehet akár rizzsel vagy burgonyával is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá