Tejfölös gombás csirkenyak recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkenyak
- fél kg gomba
- 2 közepes vörös hagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 2 dl tejföl
- 1 teáskanál liszt
- só, bors,majoránna fűszerpaprika, pici delikát ha nem elég ízes.
- zsiradék
- 1 cs tészta
A csirkenyakat megtisztítom, feldarabolom, jól megmosom. A hagymát apróra vágom és üvegesre párolom a zsiradékon, meg szórom a paprikával elkeverem és hozzá adom a nyakat.
Pár percig kevergetem, majd sózom, borsozom és legalább fél órát főzöm fedő alatt, ha kell öntök alá egy kevés vizet. Közben a paprikát, paradicsomot és a gombár összevágom.
Amikor a nyak már kezd puhulni, ráteszem a paprikát, paradicsomot, ízesítem majorannával, majd kb 10 perc elteltével jöhet rá a gomba is. Ezzel is főzöm kb 10 percet majd a tejfölt kikeverem a liszttel, és a pörkölthöz adom, újabb 10-15 perc főzés után még után ízesítem ha kell.
Kifőtt tésztával tálalom, de lehet akár rizzsel vagy burgonyával is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »