Tejfölös gombás csirkenyak recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkenyak
- fél kg gomba
- 2 közepes vörös hagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 2 dl tejföl
- 1 teáskanál liszt
- só, bors,majoránna fűszerpaprika, pici delikát ha nem elég ízes.
- zsiradék
- 1 cs tészta
Elkészítése:
A csirkenyakat megtisztítom, feldarabolom, jól megmosom. A hagymát apróra vágom és üvegesre párolom a zsiradékon, meg szórom a paprikával elkeverem és hozzá adom a nyakat.
Pár percig kevergetem, majd sózom, borsozom és legalább fél órát főzöm fedő alatt, ha kell öntök alá egy kevés vizet. Közben a paprikát, paradicsomot és a gombár összevágom.
Amikor a nyak már kezd puhulni, ráteszem a paprikát, paradicsomot, ízesítem majorannával, majd kb 10 perc elteltével jöhet rá a gomba is. Ezzel is főzöm kb 10 percet majd a tejfölt kikeverem a liszttel, és a pörkölthöz adom, újabb 10-15 perc főzés után még után ízesítem ha kell.
Kifőtt tésztával tálalom, de lehet akár rizzsel vagy burgonyával is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »