Tejfölös gombás csirkenyak recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkenyak
- fél kg gomba
- 2 közepes vörös hagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 2 dl tejföl
- 1 teáskanál liszt
- só, bors,majoránna fűszerpaprika, pici delikát ha nem elég ízes.
- zsiradék
- 1 cs tészta
Elkészítése:
A csirkenyakat megtisztítom, feldarabolom, jól megmosom. A hagymát apróra vágom és üvegesre párolom a zsiradékon, meg szórom a paprikával elkeverem és hozzá adom a nyakat.
Pár percig kevergetem, majd sózom, borsozom és legalább fél órát főzöm fedő alatt, ha kell öntök alá egy kevés vizet. Közben a paprikát, paradicsomot és a gombár összevágom.
Amikor a nyak már kezd puhulni, ráteszem a paprikát, paradicsomot, ízesítem majorannával, majd kb 10 perc elteltével jöhet rá a gomba is. Ezzel is főzöm kb 10 percet majd a tejfölt kikeverem a liszttel, és a pörkölthöz adom, újabb 10-15 perc főzés után még után ízesítem ha kell.
Kifőtt tésztával tálalom, de lehet akár rizzsel vagy burgonyával is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









