Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott csirkemell recept

Rakott csirkemell
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg csirkemell (pulykamell is lehet)
    • 1 kávéskanál só
    • 1 mokkáskanál őrölt bors
    • 8-10 szelet bacon
    • 8 dkg liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg trappista sajt
    • 15 dkg füstölt sajt
    • 8 szelet pulykasonka (színesebb sonkával mutatósabb)
    • 2 dl tejföl

    Elkészítése:

    A húst kissé lapjára 4-5 dekás darabokra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk.

    Olyan sütő edényt választunk, amit a szeletelt baconnel könnyen kitudunk bélelni, úgy, hogy az edényből a szalonna kilógjon.

    A húst a lisztben, a tojásban, a sajtok reszelt keverékében megforgatjuk és egy sort rakunk belőle. A következő sor a sonka, majd újból a sajtos mell. Így folytatjuk míg az anyagokból tart, hússal zárjuk a sorokat.

    A tejfölt rálocsoljuk és a szalonnát visszahajtjuk. Fóliával a fröcsögés megelőzésére letakarjuk.

    Előmelegített sütőben 180 fokon 1 órát sütjük. Kb 40 perc után a fóliát eltávolítjuk. Amikor kész, megvárjuk míg kihűl, majd egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Másnap szeletelve, hidegen vagy melegen, salátával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá