Rakott csirkemell

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell (pulykamell is lehet)
  • 1 kávéskanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 8-10 szelet bacon
  • 8 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 15 dkg trappista sajt
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 8 szelet pulykasonka (színesebb sonkával mutatósabb)
  • 2 dl tejföl

Elkészítése:

A húst kissé lapjára 4-5 dekás darabokra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk.

Olyan sütő edényt választunk, amit a szeletelt baconnel könnyen kitudunk bélelni, úgy, hogy az edényből a szalonna kilógjon.

A húst a lisztben, a tojásban, a sajtok reszelt keverékében megforgatjuk és egy sort rakunk belőle. A következő sor a sonka, majd újból a sajtos mell. Így folytatjuk míg az anyagokból tart, hússal zárjuk a sorokat.

A tejfölt rálocsoljuk és a szalonnát visszahajtjuk. Fóliával a fröcsögés megelőzésére letakarjuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon 1 órát sütjük. Kb 40 perc után a fóliát eltávolítjuk. Amikor kész, megvárjuk míg kihűl, majd egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Másnap szeletelve, hidegen vagy melegen, salátával tálaljuk.