Töltött csirkehús krumplipürével recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- Csirkehús: csirkemell, comb, szárny-hússal (de lehet egy félét is!)
- 1 nyers FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, 3 db főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál májkrém
- petrezselyem
- 2 szelet kenyér
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- só, bors, fűszerkeverék (magyaros)
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 szelet kockára vágott bacon (+ 6 szelet a betekeréshez)
- 10 dkg trappista sajt(de lehet akár kenhető sajt is, vagy más fajta)
- 1 evőkanál mustár
- 1, 5 dl víz
Elkészítése: A krumplipürét a szokásos módon megfőzöm, géppel kikeverem, hozzá adok meleg tejet és vajat, hogy krémes legyen, és ízlés szerint még sózom.
A csirkehús darabokat egy olajjal kikent tepsibe helyezem, bőrüket felemelem és megtöltöm őket.
A töltelék:Egy serpenyőben 2 evőkanálnyi olajon megpirítom a hagymát, majd hozzáadom a kis kocára vágott szalonnát, és végül az apróra vágott fokhagymát. Amíg pirul egy tálba beleteszem a májkrémet, a kockára vágott főtt tojást és a nyers tojást, amikor megpirult a szalonnás hagyma, azt is hozzáteszem. Tovább ízesítem apróra vágott petrezselyemzölddel, sóval, borssal, mustárral, fűszerkeverékkel. A végén reszelek bele 10 dkg trappista sajtot.Ha túl folyós a töltelék, akkor teszek hozzá még 2 evőkanál zsemlemorzsát.Végül pedig 1-1 szelet baconnel még betekerem, hogy a töltelék nem folyjon ki.
A csirkehúst megtöltöm vele és lefóliázva , 1.5 dl vízzel felöntve kb. 20 percig sütöm, majd levéve a fóliát még 10-15 percig pirítom, hogy szép piros legyen.
Krumplipürével és savanyú uborkával tálalom., de jól illik hozzá a franciasaláta is.
Tipp:
A mi karácsonyi menünk ez volt :)