Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött csirkehús krumplipürével recept

Töltött csirkehús krumplipürével
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • Csirkehús: csirkemell, comb, szárny-hússal (de lehet egy félét is!)
    • 1 nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, 3 db főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál májkrém
    • petrezselyem
    • 2 szelet kenyér
    • 2 evőkanál zsemlemorzsa
    • só, bors, fűszerkeverék (magyaros)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 4 szelet kockára vágott bacon (+ 6 szelet a betekeréshez)
    • 10 dkg trappista sajt(de lehet akár kenhető sajt is, vagy más fajta)
    • 1 evőkanál mustár
    • 1, 5 dl víz

    Elkészítése: A krumplipürét a szokásos módon megfőzöm, géppel kikeverem, hozzá adok meleg tejet és vajat, hogy krémes legyen, és ízlés szerint még sózom.

    A csirkehús darabokat egy olajjal kikent tepsibe helyezem, bőrüket felemelem és megtöltöm őket.

    A töltelék:Egy serpenyőben 2 evőkanálnyi olajon megpirítom a hagymát, majd hozzáadom a kis kocára vágott szalonnát, és végül az apróra vágott fokhagymát. Amíg pirul egy tálba beleteszem a májkrémet, a kockára vágott főtt tojást és a nyers tojást, amikor megpirult a szalonnás hagyma, azt is hozzáteszem. Tovább ízesítem apróra vágott petrezselyemzölddel, sóval, borssal, mustárral, fűszerkeverékkel. A végén reszelek bele 10 dkg trappista sajtot.Ha túl folyós a töltelék, akkor teszek hozzá még 2 evőkanál zsemlemorzsát.Végül pedig 1-1 szelet baconnel még betekerem, hogy a töltelék nem folyjon ki.

    A csirkehúst megtöltöm vele és lefóliázva , 1.5 dl vízzel felöntve kb. 20 percig sütöm, majd levéve a fóliát még 10-15 percig pirítom, hogy szép piros legyen.

    Krumplipürével és savanyú uborkával tálalom., de jól illik hozzá a franciasaláta is.

    Tipp:

    A mi karácsonyi menünk ez volt :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá