Töltött csirkehús krumplipürével

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Töltött csirkehús krumplipürével

Hozzávalók:

  • Csirkehús: csirkemell, comb, szárny-hússal (de lehet egy félét is!)
  • 1 nyers tojás, 3 db főtt tojás
  • 4 evőkanál májkrém
  • petrezselyem
  • 2 szelet kenyér
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • só, bors, fűszerkeverék (magyaros)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 szelet kockára vágott bacon (+ 6 szelet a betekeréshez)
  • 10 dkg trappista sajt(de lehet akár kenhető sajt is, vagy más fajta)
  • 1 evőkanál mustár
  • 1, 5 dl víz

Elkészítése: A krumplipürét a szokásos módon megfőzöm, géppel kikeverem, hozzá adok meleg tejet és vajat, hogy krémes legyen, és ízlés szerint még sózom.

A csirkehús darabokat egy olajjal kikent tepsibe helyezem, bőrüket felemelem és megtöltöm őket.

A töltelék:Egy serpenyőben 2 evőkanálnyi olajon megpirítom a hagymát, majd hozzáadom a kis kocára vágott szalonnát, és végül az apróra vágott fokhagymát. Amíg pirul egy tálba beleteszem a májkrémet, a kockára vágott főtt tojást és a nyers tojást, amikor megpirult a szalonnás hagyma, azt is hozzáteszem. Tovább ízesítem apróra vágott petrezselyemzölddel, sóval, borssal, mustárral, fűszerkeverékkel. A végén reszelek bele 10 dkg trappista sajtot.Ha túl folyós a töltelék, akkor teszek hozzá még 2 evőkanál zsemlemorzsát.Végül pedig 1-1 szelet baconnel még betekerem, hogy a töltelék nem folyjon ki.

A csirkehúst megtöltöm vele és lefóliázva , 1.5 dl vízzel felöntve kb. 20 percig sütöm, majd levéve a fóliát még 10-15 percig pirítom, hogy szép piros legyen.

Krumplipürével és savanyú uborkával tálalom., de jól illik hozzá a franciasaláta is.

Tipp:

A mi karácsonyi menünk ez volt :)