Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sóágyon sült egész csirke recept

Sóágyon sült egész csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 egész bontott, konyhakész csirke
    • 30 g bármilyen csirkefűszer (amit szeretünk)
    • só, bors
    • 1 kg só
    • 4-5 gerezd fokhagyma héjasan
    • 5 dkg puha vaj
    • 1 fej vöröshagyma hámozva, negyedelve

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alsó-felső sütéssel.

    A puha vajat elkeverjük a csirkefűszerrel.

    A csirke belsejét bedörzsöljük sóval és borssal.

    Egy tepsibe beleöntjük az 1 kg sót.

    A csirke egyik felét bedörzsöljük a fűszeres vajjal, majd a bedörzsölt felével rátesszük a sóágyra. A maradék vajjal bedörzsöljük. A hasüregébe bedugjuk a fokhagymákat. Körétesszük a hagymát.

    Betoljuk a sütőbe. Kb 45 percnél megfordítjuk. Kb 1-1,5 óra alatt ropogósra, pirosra sütjük (a sütési idő nagyban függ a csirke méretétől!).

    Kb 10 percig pihentetjük, majd szeleteljhetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá