Sóágyon sült egész csirke recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 egész bontott, konyhakész csirke
- 30 g bármilyen csirkefűszer (amit szeretünk)
- só, bors
- 1 kg só
- 4-5 gerezd fokhagyma héjasan
- 5 dkg puha vaj
- 1 fej vöröshagyma hámozva, negyedelve
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alsó-felső sütéssel.
A puha vajat elkeverjük a csirkefűszerrel.
A csirke belsejét bedörzsöljük sóval és borssal.
Egy tepsibe beleöntjük az 1 kg sót.
A csirke egyik felét bedörzsöljük a fűszeres vajjal, majd a bedörzsölt felével rátesszük a sóágyra. A maradék vajjal bedörzsöljük. A hasüregébe bedugjuk a fokhagymákat. Körétesszük a hagymát.
Betoljuk a sütőbe. Kb 45 percnél megfordítjuk. Kb 1-1,5 óra alatt ropogósra, pirosra sütjük (a sütési idő nagyban függ a csirke méretétől!).
Kb 10 percig pihentetjük, majd szeleteljhetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









