Sóágyon sült egész csirke recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 egész bontott, konyhakész csirke
- 30 g bármilyen csirkefűszer (amit szeretünk)
- só, bors
- 1 kg só
- 4-5 gerezd fokhagyma héjasan
- 5 dkg puha vaj
- 1 fej vöröshagyma hámozva, negyedelve
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alsó-felső sütéssel.
A puha vajat elkeverjük a csirkefűszerrel.
A csirke belsejét bedörzsöljük sóval és borssal.
Egy tepsibe beleöntjük az 1 kg sót.
A csirke egyik felét bedörzsöljük a fűszeres vajjal, majd a bedörzsölt felével rátesszük a sóágyra. A maradék vajjal bedörzsöljük. A hasüregébe bedugjuk a fokhagymákat. Körétesszük a hagymát.
Betoljuk a sütőbe. Kb 45 percnél megfordítjuk. Kb 1-1,5 óra alatt ropogósra, pirosra sütjük (a sütési idő nagyban függ a csirke méretétől!).
Kb 10 percig pihentetjük, majd szeleteljhetjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.