Sóágyon sült egész csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 egész bontott, konyhakész csirke
- 30 g bármilyen csirkefűszer (amit szeretünk)
- só, bors
- 1 kg só
- 4-5 gerezd fokhagyma héjasan
- 5 dkg puha vaj
- 1 fej vöröshagyma hámozva, negyedelve
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alsó-felső sütéssel.
A puha vajat elkeverjük a csirkefűszerrel.
A csirke belsejét bedörzsöljük sóval és borssal.
Egy tepsibe beleöntjük az 1 kg sót.
A csirke egyik felét bedörzsöljük a fűszeres vajjal, majd a bedörzsölt felével rátesszük a sóágyra. A maradék vajjal bedörzsöljük. A hasüregébe bedugjuk a fokhagymákat. Körétesszük a hagymát.
Betoljuk a sütőbe. Kb 45 percnél megfordítjuk. Kb 1-1,5 óra alatt ropogósra, pirosra sütjük (a sütési idő nagyban függ a csirke méretétől!).
Kb 10 percig pihentetjük, majd szeleteljhetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »