Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolozsvári káposztás tyúk recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kis tyúk
    • 1 evőkanál olaj
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 kg hordós káposzta
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 kiskanál liszt
    • 1 dl tejföl
    • 1 kávéskanál pirospaprika
    • 5 szem bors
    • 1 babérlevél

    Elkészítés:
    Az olajban megpirítjuk a felszeletelt, cakkosra bevágott szalonnát, a pörcöt kivesszük és félretesszük, a zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát. A paprikával meghintjük, és a feldarabolt tyúkot bele¬tesszük. Közben a káposztát annyi vízzel, amennyi ellepi, öt percig főzzük. A tyúkot egy kevés káposztafőző vízzel félpuhára pároljuk, ekkor adjuk hozzá a leszűrt káposztát, a szemes borsot, a babérlevelet. Megsózzuk, majd annyi káposztalével, amennyi a pároláshoz szükséges, az egészet fedő alatt megpároljuk. Tálalás előtt a tejfölben simára kevert liszttel besűrítjük, és a ropogós szalonnaszeleteket a tetejére tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá