Kolozsvári káposztás tyúk

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kis tyúk
  • 1 evőkanál olaj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kg hordós káposzta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kiskanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 5 szem bors
  • 1 babérlevél

Elkészítés:
Az olajban megpirítjuk a felszeletelt, cakkosra bevágott szalonnát, a pörcöt kivesszük és félretesszük, a zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát. A paprikával meghintjük, és a feldarabolt tyúkot bele¬tesszük. Közben a káposztát annyi vízzel, amennyi ellepi, öt percig főzzük. A tyúkot egy kevés káposztafőző vízzel félpuhára pároljuk, ekkor adjuk hozzá a leszűrt káposztát, a szemes borsot, a babérlevelet. Megsózzuk, majd annyi káposztalével, amennyi a pároláshoz szükséges, az egészet fedő alatt megpároljuk. Tálalás előtt a tejfölben simára kevert liszttel besűrítjük, és a ropogós szalonnaszeleteket a tetejére tesszük.