Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lucullusi csirkeszárny recept

Lucullusi csirkeszárny
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 8 szép nagy csirkeszárny
    • 10 dkg gomba
    • 10 dkg füstölt sonka
    • 10-12 dkg liszt
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1,5 dl világos sör
    • 1 db egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 mk őrölt fekete bors

    Elkészítése:
    A csirkeszárny végeket levágjuk és leveshez később felhasználjuk. A húsdarabokat megsózzuk és 15 percre félretesszük.
    A tojást gyengén felverjük, hozzáöntjük a sört, megsózzuk, megborsozzuk, és belekeverjük a megtisztított és szétzúzott fokhagymát. A megtisztított gombát,a sonkával valamint a megmosott petrezselyemzölddel együtt ledaráljuk, vagy nagyon apróra daraboljuk és hozzákeverjük. Annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a szokásosnál kissé sűrűbb palacsintatészta-massza legyen belőle. A szárnyakat először lisztben, majd a tésztában megforgatjuk, és olajba téve,fedő alatt,majd fordítás után fedőt levéve szép pirosra megsütjük. Nagyon egyszerűen és gyorsan készíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá