Lucullusi csirkeszárny

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Lucullusi csirkeszárny

Hozzávalók:

  • 8 szép nagy csirkeszárny
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt sonka
  • 10-12 dkg liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl világos sör
  • 1 db egész tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 mk őrölt fekete bors

Elkészítése:
A csirkeszárny végeket levágjuk és leveshez később felhasználjuk. A húsdarabokat megsózzuk és 15 percre félretesszük.
A tojást gyengén felverjük, hozzáöntjük a sört, megsózzuk, megborsozzuk, és belekeverjük a megtisztított és szétzúzott fokhagymát. A megtisztított gombát,a sonkával valamint a megmosott petrezselyemzölddel együtt ledaráljuk, vagy nagyon apróra daraboljuk és hozzákeverjük. Annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a szokásosnál kissé sűrűbb palacsintatészta-massza legyen belőle. A szárnyakat először lisztben, majd a tésztában megforgatjuk, és olajba téve,fedő alatt,majd fordítás után fedőt levéve szép pirosra megsütjük. Nagyon egyszerűen és gyorsan készíthető.