Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkés tortilla házilag recept

Csirkés tortilla házilag
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához

    • 15 dkg FreeFrom gm liszt
    • 2 ek olaj
    • csipet só
    • langyos víz

    A töltelékhez

    • 50 dkg csirke comb filé
    • 1 cs taco fűszerkeverék
    • ízlés szerint friss saláta

    Az öntethez

    • 3 ek univer majonéz
    • 3 ek univer ketchup
    • 2 ek univer paprika krém
    • 1 gerezd fokhagyma

    A tálaláshoz

    • paradicsom
    • lm görög joghurt
    • újhagyma

    Elkészítése:

    A csirkecombot vékony csíkokra vágom, meglocsolom 2 ek. olajjal, összekeverem a taco fűszerkeverékkel és lefedve hűtőbe teszem, amíg kisütöm a tortilla lapokat.

    Az öntethez a majonézt összekeverem a ketchuppal, a paprika krémmel, a zúzott fokhagymával és ezt is hűtőbe teszem.

    A lisztet összegyúrom a sóval, az olajjal és annyi langyos vízzel, hogy összeálljon, de ne legyen nagyon kemény. 4 – 5 gombócot formálok belőle, majd tetszőleges vastagságúra nyújtom és forró, száraz serpenyőben kisütöm. Akkor jó, mikor a felületén barna foltocskák jelennek meg.

    Amikor mér itt az ideje az étkezésnek, a paradicsomot karikára vágom, elhelyezem a tányérokon, lecsorgatom a joghurttal, sózom és megszórom aprított újhagymával.

    A húst egy grillserpenyőben felhevített zsiradékon szép pirosra pirítom. A tortilla lapra ráhalmozom a vegyes salátát, a húst, meglocsolom az öntettel, feltekerem, egy csík alufóliával rögzítem és forrón a joghurtos paradicsommal tálalom.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá