Hozzávalók:
A tésztához
A töltelékhez
Az öntethez
A tálaláshoz
Elkészítése:
A csirkecombot vékony csíkokra vágom, meglocsolom 2 ek. olajjal, összekeverem a taco fűszerkeverékkel és lefedve hűtőbe teszem, amíg kisütöm a tortilla lapokat.
Az öntethez a majonézt összekeverem a ketchuppal, a paprika krémmel, a zúzott fokhagymával és ezt is hűtőbe teszem.
A lisztet összegyúrom a sóval, az olajjal és annyi langyos vízzel, hogy összeálljon, de ne legyen nagyon kemény. 4 – 5 gombócot formálok belőle, majd tetszőleges vastagságúra nyújtom és forró, száraz serpenyőben kisütöm. Akkor jó, mikor a felületén barna foltocskák jelennek meg.
Amikor mér itt az ideje az étkezésnek, a paradicsomot karikára vágom, elhelyezem a tányérokon, lecsorgatom a joghurttal, sózom és megszórom aprított újhagymával.
A húst egy grillserpenyőben felhevített zsiradékon szép pirosra pirítom. A tortilla lapra ráhalmozom a vegyes salátát, a húst, meglocsolom az öntettel, feltekerem, egy csík alufóliával rögzítem és forrón a joghurtos paradicsommal tálalom.
Jó étvágyat!