Csirkés tortilla házilag

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához

  • 15 dkg FreeFrom gm liszt
  • 2 ek olaj
  • csipet só
  • langyos víz

A töltelékhez

  • 50 dkg csirke comb filé
  • 1 cs taco fűszerkeverék
  • ízlés szerint friss saláta

Az öntethez

  • 3 ek univer majonéz
  • 3 ek univer ketchup
  • 2 ek univer paprika krém
  • 1 gerezd fokhagyma

A tálaláshoz

  • paradicsom
  • lm görög joghurt
  • újhagyma

Elkészítése:

A csirkecombot vékony csíkokra vágom, meglocsolom 2 ek. olajjal, összekeverem a taco fűszerkeverékkel és lefedve hűtőbe teszem, amíg kisütöm a tortilla lapokat.

Az öntethez a majonézt összekeverem a ketchuppal, a paprika krémmel, a zúzott fokhagymával és ezt is hűtőbe teszem.

A lisztet összegyúrom a sóval, az olajjal és annyi langyos vízzel, hogy összeálljon, de ne legyen nagyon kemény. 4 – 5 gombócot formálok belőle, majd tetszőleges vastagságúra nyújtom és forró, száraz serpenyőben kisütöm. Akkor jó, mikor a felületén barna foltocskák jelennek meg.

Amikor mér itt az ideje az étkezésnek, a paradicsomot karikára vágom, elhelyezem a tányérokon, lecsorgatom a joghurttal, sózom és megszórom aprított újhagymával.

A húst egy grillserpenyőben felhevített zsiradékon szép pirosra pirítom. A tortilla lapra ráhalmozom a vegyes salátát, a húst, meglocsolom az öntettel, feltekerem, egy csík alufóliával rögzítem és forrón a joghurtos paradicsommal tálalom.

Jó étvágyat!