Szezámmagos-zöldborsós csirkemell recept

Elkészítése:
A töltelékkel kezdjük. A zöldborsót enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Turmixgéppel vagy villával pépesítjük és hozzákeverjük a tojások sárgáját.
A töltelék ezzel kész, jöhet a csirkemell.
Felvágjuk nyitott szeletnek. Az asztal lappal párhuzamosan félbevágjuk, majd az egészet kinyitjuk és kicsit kiklopfoljuk.
Beletesszük a tölteléket, felgöngyöljük és bepanírozzuk (én fogpiszkálóval tűztem össze a húst): először megsózzuk, aztán beleforgatjuk a lisztbe, majd a felvert tojásba, kicsit lecsepegtetjük és nem pirított szezámmagba forgatjuk.
Közepes meleg olajban megsütjük.
Ehhez az ételhez nincs szükség köretre, mert a köret magában a húsban van.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »