Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámmagos-zöldborsós csirkemell recept

Szezámmagos-zöldborsós csirkemell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg zöldborsó
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 db csirkemellfilé
    • 20 dkg liszt
    • 4-5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg szezámmag
    • bő olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A töltelékkel kezdjük. A zöldborsót enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Turmixgéppel vagy villával pépesítjük és hozzákeverjük a tojások sárgáját.

    A töltelék ezzel kész, jöhet a csirkemell.

    Felvágjuk nyitott szeletnek. Az asztal lappal párhuzamosan félbevágjuk, majd az egészet kinyitjuk és kicsit kiklopfoljuk.

    Beletesszük a tölteléket, felgöngyöljük és bepanírozzuk (én fogpiszkálóval tűztem össze a húst): először megsózzuk, aztán beleforgatjuk a lisztbe, majd a felvert tojásba, kicsit lecsepegtetjük és nem pirított szezámmagba forgatjuk.

    Közepes meleg olajban megsütjük.

    Ehhez az ételhez nincs szükség köretre, mert a köret magában a húsban van.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá