Szezámmagos-zöldborsós csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg zöldborsó
  • 2 tojássárgája
  • 2 db csirkemellfilé
  • 20 dkg liszt
  • 4-5 tojás
  • 15 dkg szezámmag
  • bő olaj a sütéshez

Elkészítése:

A töltelékkel kezdjük. A zöldborsót enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Turmixgéppel vagy villával pépesítjük és hozzákeverjük a tojások sárgáját.

A töltelék ezzel kész, jöhet a csirkemell.

Felvágjuk nyitott szeletnek. Az asztal lappal párhuzamosan félbevágjuk, majd az egészet kinyitjuk és kicsit kiklopfoljuk.

Beletesszük a tölteléket, felgöngyöljük és bepanírozzuk (én fogpiszkálóval tűztem össze a húst): először megsózzuk, aztán beleforgatjuk a lisztbe, majd a felvert tojásba, kicsit lecsepegtetjük és nem pirított szezámmagba forgatjuk.

Közepes meleg olajban megsütjük.

Ehhez az ételhez nincs szükség köretre, mert a köret magában a húsban van.