Édesburgonyás csirke rukkolával és fokhagymás mártogatóssal recept

Hozzávalók:
- 1 pár csirkemell
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint majoránna
- 1 pohárnyi natúr joghurt
- ízlés szerint rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fél édesburgonya
- 2 darab sütőzacskó
- ízlés szerint rukkola
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kis kanálnyi fines herbes fűszerkeverék
- 5-6 darab krumpli
Elkészítése:
Ha szeretnénk az édesburgonya mellé extra köretet, akkor kb 5-6 krumplit vágjunk négy részre és alufólia alatt tegyük be az előmelegített 200 fokos sütőbe. Kb 30-40 perc alatt fog készre sülni.
Mindenképp ezzel kezdjük az egészet, mert én egyszerre raktam be mindent a sütőbe de a normál krumplinak jóval több idő kellett mint az édesburgonyának és a csirkének. Ezért is látható a képen csak egy kis adag krumpli – a többi még a sütőben sült. :)
Vágjuk a húst nagyobb kockákra. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg majoránnával és rozmaringgal. Tegyük bele az egyik sütőzacskóba és jól rázzuk össze.
Előmelegített sütőben 200 fokon süssük készre. (kb 20 perc)
Időközben keverjük össze az 1 doboz joghurtot, fines herbes fűszerkeverékkel, 1 evőkanál olívaolajjal és 2 gerezd összenyomott fokhagymával. Ez lesz a szósz a húshoz.
Az édes burgonyát pucoljuk meg és vágjuk kisebb kockákra. Tegyük sütőzacskóba, 1 ek olívaolajjal rázzuk össze.
Előmelegített 200 fokos sütőben kb negyed óra alatt puhára sül. (Természetesen süthető a hús mellett egy másik sütőzacskóban.)
Rukkolával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »