Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukkínirudak fokhagymás mártogatóssal recept

Cukkínirudak fokhagymás mártogatóssal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    Mártogatóshoz:

    • 10 dkg totu (krémesre keverve)
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só ízlés szerint

    Cukkínihez:

    • 1 kisebb cukkíni
    • 1 teáskanál só
    • 10 dkg zsemlemorzsa
    • 1 marék kukoricapehely apróra törve (opcionális)
    • 1 teáskanál pirospaprika
    • 1/2 teáskanál provance-i fűszerkeverék
    • késhegynyi őrölt bors
    • 1-2 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    A cukkínit megmossuk és kb 10 cm hosszú, hüvelykujjnyi vastagságú rudakra szeleteljük. Ezután besózzuk és pár percig állni hagyjuk.

    A zsemlemorzsát a kukoricapelyhet és a fűszereket összekeverjük, majd megforgatjuk benne a cukkínirudakat. Kevés olajon serpenyőben aranybarnára sütjük vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és olajjal megspricceljük a felületüket, majd 180°C-on (légkeveréses sütőben) 10-15 perc alatt készre sütjük, félidőben forgassuk meg!

    A mártogatóshoz a krémes totuba belereszeljük a két gerezd fokhagymát és ízlés szerint sóval ízesítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá