Cukkínirudak fokhagymás mártogatóssal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Cukkínirudak fokhagymás mártogatóssal

Hozzávalók:
Mártogatóshoz:

  • 10 dkg totu (krémesre keverve)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint

Cukkínihez:

  • 1 kisebb cukkíni
  • 1 teáskanál só
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 marék kukoricapehely apróra törve (opcionális)
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1/2 teáskanál provance-i fűszerkeverék
  • késhegynyi őrölt bors
  • 1-2 evőkanál olaj

Elkészítése:

A cukkínit megmossuk és kb 10 cm hosszú, hüvelykujjnyi vastagságú rudakra szeleteljük. Ezután besózzuk és pár percig állni hagyjuk.

A zsemlemorzsát a kukoricapelyhet és a fűszereket összekeverjük, majd megforgatjuk benne a cukkínirudakat. Kevés olajon serpenyőben aranybarnára sütjük vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és olajjal megspricceljük a felületüket, majd 180°C-on (légkeveréses sütőben) 10-15 perc alatt készre sütjük, félidőben forgassuk meg!

A mártogatóshoz a krémes totuba belereszeljük a két gerezd fokhagymát és ízlés szerint sóval ízesítjük.