Édesburgonyás csirke rukkolával és fokhagymás mártogatóssal

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 pár csirkemell
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint majoránna
  • 1 pohárnyi natúr joghurt
  • ízlés szerint rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fél édesburgonya
  • 2 darab sütőzacskó
  • ízlés szerint rukkola
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis kanálnyi fines herbes fűszerkeverék
  • 5-6 darab krumpli

Elkészítése:

Ha szeretnénk az édesburgonya mellé extra köretet, akkor kb 5-6 krumplit vágjunk négy részre és alufólia alatt tegyük be az előmelegített 200 fokos sütőbe. Kb 30-40 perc alatt fog készre sülni.

Mindenképp ezzel kezdjük az egészet, mert én egyszerre raktam be mindent a sütőbe de a normál krumplinak jóval több idő kellett mint az édesburgonyának és a csirkének. Ezért is látható a képen csak egy kis adag krumpli – a többi még a sütőben sült. :)

Vágjuk a húst nagyobb kockákra. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg majoránnával és rozmaringgal. Tegyük bele az egyik sütőzacskóba és jól rázzuk össze.

Előmelegített sütőben 200 fokon süssük készre. (kb 20 perc)

Időközben keverjük össze az 1 doboz joghurtot, fines herbes fűszerkeverékkel, 1 evőkanál olívaolajjal és 2 gerezd összenyomott fokhagymával. Ez lesz a szósz a húshoz.

Az édes burgonyát pucoljuk meg és vágjuk kisebb kockákra. Tegyük sütőzacskóba, 1 ek olívaolajjal rázzuk össze.

Előmelegített 200 fokos sütőben kb negyed óra alatt puhára sül. (Természetesen süthető a hús mellett egy másik sütőzacskóban.)

Rukkolával tálaljuk.