Csirkemell filé spenótos krémsajttal töltve recept

Hozzávalók:
- 2 egész csirkemellfilé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 0,5 teáskanál fokhagymapor
- Só
- bors
- 120 g krémsajt
- 20 g parmezán sajt
- 2 evőkanál majonéz
- 100 g friss spenót
- 2 fokhagymagerezd
- 0,5 teáskanál chilipehely
Elkészítése:
A parmezánt reszeld le, a spenótot alaposan mosd meg és vágd apróra, a fokhagymát pedig pucold meg.
Melegítsd elő a sütőt 190°C-ra.
Az előkészített csirkemellfilét helyezd egy vágódeszkára és mindkét oldalát kend be olívaolajjal. Egy kisebb tálkában keverd össze a pirospaprikát, fokhagymaport, sót és borsot, majd ezt a keveréket dörzsöld bele a húsba.
Vágj egy mélyebb bevágást a csirkemellbe, amelybe később a sajtos keveréket teszed.
Egy tálban keverd a krémsajtot, reszelt parmezánt, majonézt, apróra vágott spenótot, zúzott fokhagymát és a chilipelyhet. Ízlés szerint sózd meg. Ezt a keveréket kanalazd bele a csirkemellbe vágott zsebekbe, ügyelve arra, hogy egyenletes mennyiségű töltelék kerüljön mindenbe.
Helyezd a töltött csirkemelleket egy sütőtálba vagy tepsibe, és süsd a sütőben 25-30 percig, míg a hús teljesen átsül.
Tipp:
A krémsajt, a friss spenót, a parmezán és a fűszerek kombinációja egy harmonikus és ízletes tölteléket eredményez, ami tökéletesen kiegészíti a puha és szaftos csirkemellfilét.
A recept nem igényel különösebb konyhai eszközöket vagy technikákat, így akár kezdő szakácsok számára is könnyedén elkészíthető.
A töltelék hozzávalóit igény szerint módosíthatjuk, így mindenki a saját ízlésének megfelelően készítheti el.
Miért edd?
A csirkemellfilé alacsony zsírtartalmú és magas fehérjetartalmú, a spenót pedig vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Ezzel az étellel nem csak egy finom fogást készíthetünk, hanem tápláló és egészséges étkezést is biztosíthatunk a családnak.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »