Csirke kókusz bundában recept
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 1 db csirkemell
- 8 evőkanál kókuszreszelék
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál fehér bors
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl olaj
- 10 dkg teavaj (vagy margarin)
- 10 dkg liszt
- (hogy pikánsabb legyen pici cayanne borsot is adhatunk hozzá)
Köretnek rizibizit tálalunk hozzá.
Rizibizi:
- 40 dkg rizs
- 20 dkg borsó
- só
- bors
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A húst megszabadítom a bőrétől, a csirkemellet szeletekre vágom, majd tálba teszem hozzáadom a fűszereket és a felvert tojásokat, jól beledolgozom az ízeket a húsba, majd hozzáadom a kókuszt is. Legalább 1 órát hűtőbe teszem, majd megforgatom lisztben, olajon hirtelen minden oldalát átsütöm. Egy tepsi aljára kockázom a vajat, elrendezem a húsokat és fólia alatt 200 fokon 30 percig sütöm. Ezután megforgatom a húsokat, meglocsolom a zsiradékkal és további 10 percig sütöm de már 250 fokon.
Rizibizivel tálalom.
Rizibizi:
A rizst átpirítom a forró olajon, felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, sózom borsozom beleteszem a borsót és készre főzöm.
Sztori: A minap kaptam a lányomtól egy kártyát amin ez az étel szerepelt. A fiam nagy kedvence a kókusz így kipróbáltam, milyen hússal párosítva. Egyik nagy kedvenc lett, bár én szokás szerint az alapreceptet kissé átvariáltam :)