Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirke kókusz bundában recept

Csirke kókusz bundában
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 db csirkecomb
    • 1 db csirkemell
    • 8 evőkanál kókuszreszelék
    • 1 teáskanál só
    • 1/2 teáskanál fehér bors
    • 1 evőkanál pirospaprika
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl olaj
    • 10 dkg teavaj (vagy margarin)
    • 10 dkg liszt
    • (hogy pikánsabb legyen pici cayanne borsot is adhatunk hozzá)

    Köretnek rizibizit tálalunk hozzá.
    Rizibizi:

    • 40 dkg rizs
    • 20 dkg borsó
    • bors
    • 2 evőkanál olaj

    Elkészítése:
    A húst megszabadítom a bőrétől, a csirkemellet szeletekre vágom, majd tálba teszem hozzáadom a fűszereket és a felvert tojásokat, jól beledolgozom az ízeket a húsba, majd hozzáadom a kókuszt is. Legalább 1 órát hűtőbe teszem, majd megforgatom lisztben, olajon hirtelen minden oldalát átsütöm. Egy tepsi aljára kockázom a vajat, elrendezem a húsokat és fólia alatt 200 fokon 30 percig sütöm. Ezután megforgatom a húsokat, meglocsolom a zsiradékkal és további 10 percig sütöm de már 250 fokon.
    Rizibizivel tálalom.
    Rizibizi:
    A rizst átpirítom a forró olajon, felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, sózom borsozom beleteszem a borsót és készre főzöm.

    Sztori: A minap kaptam a lányomtól egy kártyát amin ez az étel szerepelt. A fiam nagy kedvence a kókusz így kipróbáltam, milyen hússal párosítva. Egyik nagy kedvenc lett, bár én szokás szerint az alapreceptet kissé átvariáltam :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá