Csirke kókusz bundában

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csirke kókusz bundában

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 1 db csirkemell
  • 8 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál fehér bors
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 tojás
  • 1 dl olaj
  • 10 dkg teavaj (vagy margarin)
  • 10 dkg liszt
  • (hogy pikánsabb legyen pici cayanne borsot is adhatunk hozzá)

Köretnek rizibizit tálalunk hozzá.
Rizibizi:

  • 40 dkg rizs
  • 20 dkg borsó
  • bors
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése:
A húst megszabadítom a bőrétől, a csirkemellet szeletekre vágom, majd tálba teszem hozzáadom a fűszereket és a felvert tojásokat, jól beledolgozom az ízeket a húsba, majd hozzáadom a kókuszt is. Legalább 1 órát hűtőbe teszem, majd megforgatom lisztben, olajon hirtelen minden oldalát átsütöm. Egy tepsi aljára kockázom a vajat, elrendezem a húsokat és fólia alatt 200 fokon 30 percig sütöm. Ezután megforgatom a húsokat, meglocsolom a zsiradékkal és további 10 percig sütöm de már 250 fokon.
Rizibizivel tálalom.
Rizibizi:
A rizst átpirítom a forró olajon, felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, sózom borsozom beleteszem a borsót és készre főzöm.

Sztori: A minap kaptam a lányomtól egy kártyát amin ez az étel szerepelt. A fiam nagy kedvence a kókusz így kipróbáltam, milyen hússal párosítva. Egyik nagy kedvenc lett, bár én szokás szerint az alapreceptet kissé átvariáltam :)