Csirke korma recept
Hozzávalók:
- 3 csirkemellfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 lime
- 1 tk szárított gyömbér, vagy egy diónyi friss
- 2 evőkanál curry
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 dl tejszín
- 2 dl görög joghurt
- 1 evőkanál méz
- 2 evőkanál darált mandula
- só, bors
Elkészítés:
A húst felkockázzuk, majd félre tesszük. A hagymát és fokhagymát meghámozzuk, majd felaprítjuk és a húshoz adjuk. Hozzáadjuk a gyömbért, a citrom héját, majd meglocsoljuk olíva olajjal. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a curry-t és alaposan összeforgatjuk
Forró serpenyőbe öntjük a csirkét, majd pár perc alatt megpirítjuk. Ráfacsarjuk a citrom levét, hozzáöntjük a tejszínt és a joghurtot, majd forrástól számítva kb. 10 percig főzzük, amíg a szósz be nem sűrűsödik.
A tűzről levéve hozzákeverjük a mézet és a mandulát is.
Rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









