Baconos csirkemelles őzgerinc recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 60 dkg filézett csirkemell
- 1 csomag szeletelt bacon
- só
- bors
- 5 ek tejföl
- 1 szelet kenyér beáztatva
- 3 ek liszt
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 kis gerezd fokhagyma
- sok petrezselyem apróra vágva
- 1 kisebb sárgarépa megpárolva és apró kockára vágva
Elkészítése:
A húst apró kockákra vágjuk. A tejfölt a tojással és a sajttal kikeverjük, majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet, az apróra vágott sárgarépát és a kinyomkodott kenyeret is, majd a zúzott fokhagymát, végül a húst és a lisztet is belekeverjük. Alaposan összedolgozzuk a masszát. Egy őzgerincformát kivajazunk, majd megszórjuk zsemlemorzsával, majd belefektetjük a bacon csíkokat, úgy, hogy a szélei túl lógjanak. A húsos keveréket beleöntjük, majd a lelógó részeket ráhajtjuk. Fél pohár tejfölt kikeverünk egy tojással, majd ezzel megkenjük a szalonnát. Reszelt sajttal megszórjuk, majd 170-180 fokon szép pirosra sütjük. Amikor kihűlt felszeleteljük. Én rizzsel és burgonya krokettel tálaltam.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.