Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconos csirkemelles őzgerinc recept

Baconos csirkemelles őzgerinc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg filézett csirkemell
    • 1 csomag szeletelt bacon
    • bors
    • 5 ek tejföl
    • 1 szelet kenyér beáztatva
    • 3 ek liszt
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg reszelt sajt
    • 2 kis gerezd fokhagyma
    • sok petrezselyem apróra vágva
    • 1 kisebb sárgarépa megpárolva és apró kockára vágva

    Elkészítése:
    A húst apró kockákra vágjuk. A tejfölt a tojással és a sajttal kikeverjük, majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet, az apróra vágott sárgarépát és a kinyomkodott kenyeret is, majd a zúzott fokhagymát, végül a húst és a lisztet is belekeverjük. Alaposan összedolgozzuk a masszát. Egy őzgerincformát kivajazunk, majd megszórjuk zsemlemorzsával, majd belefektetjük a bacon csíkokat, úgy, hogy a szélei túl lógjanak. A húsos keveréket beleöntjük, majd a lelógó részeket ráhajtjuk. Fél pohár tejfölt kikeverünk egy tojással, majd ezzel megkenjük a szalonnát. Reszelt sajttal megszórjuk, majd 170-180 fokon szép pirosra sütjük. Amikor kihűlt felszeleteljük. Én rizzsel és burgonya krokettel tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá