Baconos csirkemelles őzgerinc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 60 dkg filézett csirkemell
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • bors
  • 5 ek tejföl
  • 1 szelet kenyér beáztatva
  • 3 ek liszt
  • 2 egész tojás
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 kis gerezd fokhagyma
  • sok petrezselyem apróra vágva
  • 1 kisebb sárgarépa megpárolva és apró kockára vágva

Elkészítése:
A húst apró kockákra vágjuk. A tejfölt a tojással és a sajttal kikeverjük, majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet, az apróra vágott sárgarépát és a kinyomkodott kenyeret is, majd a zúzott fokhagymát, végül a húst és a lisztet is belekeverjük. Alaposan összedolgozzuk a masszát. Egy őzgerincformát kivajazunk, majd megszórjuk zsemlemorzsával, majd belefektetjük a bacon csíkokat, úgy, hogy a szélei túl lógjanak. A húsos keveréket beleöntjük, majd a lelógó részeket ráhajtjuk. Fél pohár tejfölt kikeverünk egy tojással, majd ezzel megkenjük a szalonnát. Reszelt sajttal megszórjuk, majd 170-180 fokon szép pirosra sütjük. Amikor kihűlt felszeleteljük. Én rizzsel és burgonya krokettel tálaltam.