Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconos csirkemell őzgerinc formában recept

Baconos csirkemell őzgerinc formában
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg csirkemell
    • 12-15 dkg szeletelt bacon
    • 15 dkg reszelt sajt
    • só, bors ízlés szerint
    • egy kis csokor petrezselyemzöld
    • 4 evőkanál tejföl
    • 3 evőkanál liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • pici zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A csirkemellet megmosom, apró kockákra vágom, picit megsózom, megborsozom, összekeverem és állni hagyom egy kicsit.

    3 evőkanál tejfölt, a tojásokat, 3 evőkanál liszttel, 10 dkg reszelt sajttal, a megmosott és apróra vágott petrezselyemmel masszává keverem, ízlés szerint sózom és borsozom. (Óvatosan a sóval és borssal, mert már a hús is sózva, borsozva van!) Hozzákeverem a felkockázott húst is.

    Az őzgerincformát kivajazom, megszórom zsemlemorzsával és kibélelem a szalonnával úgy, hogy két oldalt kilógjanak a szalonnaszeletek, majd beleegyengetem a húsmasszát, két oldalt visszahajtom a szalonnát. Lekenem a tetejét 1 evőkanál tejföllel és rászórom a maradék reszelt sajtot.

    A formát sütőpapíros tepsibe teszem és előmelegített légkeveréses sütőben 170 fokon 40 percig sütöm.

    40 perc után a húst kiborítom a formából a sütőpapíros tepsibe fejjel lefelé és 220 fokos sütőben sütöm még kb 15 percig, hogy szépen megpiruljon.

    Sült hasábburgonyával tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá