Baconos csirkemell őzgerinc formában recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell
- 12-15 dkg szeletelt bacon
- 15 dkg reszelt sajt
- só, bors ízlés szerint
- egy kis csokor petrezselyemzöld
- 4 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- pici zsemlemorzsa
Elkészítése:
A csirkemellet megmosom, apró kockákra vágom, picit megsózom, megborsozom, összekeverem és állni hagyom egy kicsit.
3 evőkanál tejfölt, a tojásokat, 3 evőkanál liszttel, 10 dkg reszelt sajttal, a megmosott és apróra vágott petrezselyemmel masszává keverem, ízlés szerint sózom és borsozom. (Óvatosan a sóval és borssal, mert már a hús is sózva, borsozva van!) Hozzákeverem a felkockázott húst is.
Az őzgerincformát kivajazom, megszórom zsemlemorzsával és kibélelem a szalonnával úgy, hogy két oldalt kilógjanak a szalonnaszeletek, majd beleegyengetem a húsmasszát, két oldalt visszahajtom a szalonnát. Lekenem a tetejét 1 evőkanál tejföllel és rászórom a maradék reszelt sajtot.
A formát sütőpapíros tepsibe teszem és előmelegített légkeveréses sütőben 170 fokon 40 percig sütöm.
40 perc után a húst kiborítom a formából a sütőpapíros tepsibe fejjel lefelé és 220 fokos sütőben sütöm még kb 15 percig, hogy szépen megpiruljon.
Sült hasábburgonyával tálalom.