Baconos csirkemell őzgerinc formában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell
  • 12-15 dkg szeletelt bacon
  • 15 dkg reszelt sajt
  • só, bors ízlés szerint
  • egy kis csokor petrezselyemzöld
  • 4 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • pici zsemlemorzsa

Elkészítése:

A csirkemellet megmosom, apró kockákra vágom, picit megsózom, megborsozom, összekeverem és állni hagyom egy kicsit.

3 evőkanál tejfölt, a tojásokat, 3 evőkanál liszttel, 10 dkg reszelt sajttal, a megmosott és apróra vágott petrezselyemmel masszává keverem, ízlés szerint sózom és borsozom. (Óvatosan a sóval és borssal, mert már a hús is sózva, borsozva van!) Hozzákeverem a felkockázott húst is.

Az őzgerincformát kivajazom, megszórom zsemlemorzsával és kibélelem a szalonnával úgy, hogy két oldalt kilógjanak a szalonnaszeletek, majd beleegyengetem a húsmasszát, két oldalt visszahajtom a szalonnát. Lekenem a tetejét 1 evőkanál tejföllel és rászórom a maradék reszelt sajtot.

A formát sütőpapíros tepsibe teszem és előmelegített légkeveréses sütőben 170 fokon 40 percig sütöm.

40 perc után a húst kiborítom a formából a sütőpapíros tepsibe fejjel lefelé és 220 fokos sütőben sütöm még kb 15 percig, hogy szépen megpiruljon.

Sült hasábburgonyával tálalom.