Baconbe tekert sajtszószos csirkemell recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 20 dkg bacon szeletelve
- 2,5 dl lm tej
- 35 dkg lm zöldfűszeres krémsajt
- 1 tk dijoni mustár
- 1 tk dijoni magos mustár
- Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A csirkemellet megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, nagyobb darabogra vagdosom, sózom, borsozom, majd minden darab húst egy-egy szelet baconbe tekerek. A “csomagocskákat” egy jénai tálba teszem és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percet sütöm.
A tejet, a krémsajttal és a mustáűrokkal egy turmix segítségével alaposan elkeverem és a 25 perc sütésiidő letelte után a csirkemellre öntöm és visszateszem a sütőbe, további 30 percre.
Az elkészült ételt ízlés szerint burgonyakrokettel, pároltrizzsel kínálom.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.