Baconbe tekert sajtszószos csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Baconbe tekert sajtszószos csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 20 dkg bacon szeletelve
  • 2,5 dl lm tej
  • 35 dkg lm zöldfűszeres krémsajt
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 tk dijoni magos mustár
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A csirkemellet megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, nagyobb darabogra vagdosom, sózom, borsozom, majd minden darab húst egy-egy szelet baconbe tekerek. A “csomagocskákat” egy jénai tálba teszem és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percet sütöm.

A tejet, a krémsajttal és a mustáűrokkal egy turmix segítségével alaposan elkeverem és a 25 perc sütésiidő letelte után a csirkemellre öntöm és visszateszem a sütőbe, további 30 percre.

Az elkészült ételt ízlés szerint burgonyakrokettel, pároltrizzsel kínálom.

Jó étvágyat!