Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepsis csirkecomb zöldségkörettel recept

Tepsis csirkecomb zöldségkörettel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 db csirkecomb
    • 4-5 db sárga krumpli
    • 3-4 db sárgarépa
    • 2 fej lilahagyma
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • őrölt fehér bors
    • szerecsendió
    • majoránna
    • kakukkfű
    • 2 teáskanál ételízesítő
    • 3-4 evőkanál libazsír (vagy sertés)
    • 1 dl fehérbor

    Elkészítése:

    A combokat ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, majd hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.

    A krumplit és a sárgarépát pucoljuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel.
    Ezután a krumplit sózzuk meg és forgassuk alaposan össze (a sózással azért óvatosan bánjunk, mert a húst már előzőleg besóztuk)

    A hagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyobb cikkekre.

    A tepsibe kanalazzuk bele a zsírt, majd öntsük rá a bort. Ezután helyezzük bele az előzőleg befűszerezett combokat, majd rakjuk köré a feldarabolt krumplit, sárgarépát, hagymát és a pucolatlan fokhagymagerezdeket.

    Ezután fóliával fedjük le a tepsit, majd helyezzük be előmelegített sütőbe. Közepes hőmérsékleten pároljuk kb 45 percig, majd vegyük le a fóliát és süssük szép pirosra a húst és a zöldségeket (ha túl sok lenne alatta a lé, öntsünk le belőle és pótoljuk egy-két ek zsírral).

    Tálalás előtt helyezzük tányérra a húst, majd rakjuk köré a sült zöldségeket és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá