Tepsis csirkecomb zöldségkörettel recept
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 4-5 db sárga krumpli
- 3-4 db sárgarépa
- 2 fej lilahagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- majoránna
- kakukkfű
- 2 teáskanál ételízesítő
- 3-4 evőkanál libazsír (vagy sertés)
- 1 dl fehérbor
Elkészítése:
A combokat ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, majd hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.
A krumplit és a sárgarépát pucoljuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel.
Ezután a krumplit sózzuk meg és forgassuk alaposan össze (a sózással azért óvatosan bánjunk, mert a húst már előzőleg besóztuk)
A hagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyobb cikkekre.
A tepsibe kanalazzuk bele a zsírt, majd öntsük rá a bort. Ezután helyezzük bele az előzőleg befűszerezett combokat, majd rakjuk köré a feldarabolt krumplit, sárgarépát, hagymát és a pucolatlan fokhagymagerezdeket.
Ezután fóliával fedjük le a tepsit, majd helyezzük be előmelegített sütőbe. Közepes hőmérsékleten pároljuk kb 45 percig, majd vegyük le a fóliát és süssük szép pirosra a húst és a zöldségeket (ha túl sok lenne alatta a lé, öntsünk le belőle és pótoljuk egy-két ek zsírral).
Tálalás előtt helyezzük tányérra a húst, majd rakjuk köré a sült zöldségeket és úgy kínáljuk.