Tepsis csirkecomb zöldségkörettel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 4-5 db sárga krumpli
  • 3-4 db sárgarépa
  • 2 fej lilahagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • majoránna
  • kakukkfű
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 3-4 evőkanál libazsír (vagy sertés)
  • 1 dl fehérbor

Elkészítése:

A combokat ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, majd hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.

A krumplit és a sárgarépát pucoljuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel.
Ezután a krumplit sózzuk meg és forgassuk alaposan össze (a sózással azért óvatosan bánjunk, mert a húst már előzőleg besóztuk)

A hagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyobb cikkekre.

A tepsibe kanalazzuk bele a zsírt, majd öntsük rá a bort. Ezután helyezzük bele az előzőleg befűszerezett combokat, majd rakjuk köré a feldarabolt krumplit, sárgarépát, hagymát és a pucolatlan fokhagymagerezdeket.

Ezután fóliával fedjük le a tepsit, majd helyezzük be előmelegített sütőbe. Közepes hőmérsékleten pároljuk kb 45 percig, majd vegyük le a fóliát és süssük szép pirosra a húst és a zöldségeket (ha túl sok lenne alatta a lé, öntsünk le belőle és pótoljuk egy-két ek zsírral).

Tálalás előtt helyezzük tányérra a húst, majd rakjuk köré a sült zöldségeket és úgy kínáljuk.