Tepsis csirkecomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 csirkecomb (nálunk most felső, de lehet alsóval és vagyesen is)
- finomliszt
- só, bors ízlés szerint
- a tetejére kb 20 dkg reszelt sajt
Mártogatáshoz:
- 350 g tejföl
- 1 ek mustár
- 1 ek méz
- 3 gerezd fokhagyma
- kb 0,5 dl étolaj
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A húsokat megmossuk, megszárítjuk, majd mindkét oldalát sóval és borssal beszórjuk.
A mártáshoz egy nagyobb edénybe tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a moustárt, mézet, ráreszeljük vagy zúzzuk a fokhagymát, hozzáadjuk az olajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd az egészet jól összekeverjük.
A combokat lisztbe, majd a tejfölös masszába mártjuk. Egy közepes tepsibe tesszük a húsokat, a maradék mártást rákanalazzuk, alufóliával letakarjuk és 180 fokon készre sütjük (kb 40 perc, de függ a sütőtől!).
Ha a húsok teljesen átsültek, levesszük a fóliát, rászórjuk a reszelt sajtot és visszatoljuk a tepsit a sütőbe, amíg a sajt szépen rápirul.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »