Tepsis csirkecomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 csirkecomb (nálunk most felső, de lehet alsóval és vagyesen is)
- finomliszt
- só, bors ízlés szerint
- a tetejére kb 20 dkg reszelt sajt
Mártogatáshoz:
- 350 g tejföl
- 1 ek mustár
- 1 ek méz
- 3 gerezd fokhagyma
- kb 0,5 dl étolaj
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A húsokat megmossuk, megszárítjuk, majd mindkét oldalát sóval és borssal beszórjuk.
A mártáshoz egy nagyobb edénybe tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a moustárt, mézet, ráreszeljük vagy zúzzuk a fokhagymát, hozzáadjuk az olajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd az egészet jól összekeverjük.
A combokat lisztbe, majd a tejfölös masszába mártjuk. Egy közepes tepsibe tesszük a húsokat, a maradék mártást rákanalazzuk, alufóliával letakarjuk és 180 fokon készre sütjük (kb 40 perc, de függ a sütőtől!).
Ha a húsok teljesen átsültek, levesszük a fóliát, rászórjuk a reszelt sajtot és visszatoljuk a tepsit a sütőbe, amíg a sajt szépen rápirul.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »